Jdi na obsah Jdi na menu
 


Postřehy, názory, vyjádření

Příspěvky

Shořelé torzo Semtínské lípy

3. 6. 2012

torzo-semtinske-lipy-1.jpgObčas nechápu, co to je kolem za lidi. Před 14 dny nějaké HOVADO zapálilo torzo Semtínské lípy, dříve jednoho se symbolů Českého ráje. Může mi někdo vysvětlit, proč to to boží hovádko udělalo?

Už to vypadalo, že nám stará Semtínská lípa zcela neumře, více jak tři sta letý strom totiž ze zbytků živé hmoty začal tvořit nový kmínek, který už byl celkem vysoký. Takhle to vypadá, že po zásahu bouřky druhý pokus o znovuzrození tohoto památného stromu zarazí lidská blbost. Jak smutné.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Postřehy, názory, vyjádření | Fotografie: Semtínská lípa | Komentářů: 0

Z Příhraz na Krásnou vyhlídku cesta zatarasena

16. 5. 2011

Vylomená skála pod Starými HradyPokud se chystáte z Příhraz na Krásnou vyhlídku po červené značce (Zlatá stezka Českého ráje), pak vězte, že asi projdete stěží.

 

Kost v létě "ozdobí" středověký jeřáb

11. 5. 2011

kost-s-jerabem.jpgV létě se dočkáme na Kosti neobvyklé změny, její známou siluetu doplní replika středověkého jeřábu. Nebude to jen tak pro nic, poslouží totiž při opravě a rekonstrukci krovu a střechy Bílé věže.

 

4. veřejné zasedání zastupitelstva

22. 4. 2011

Tak musím říci, že tentokrát to bylo opravdu rychlé, za 1,5 hodiny jsme šli domů. Průběh byl celkem poklidný a snad ani nic zajímavého si nezaslouží zveřejnění, ale zmíním alespoň něco.

 

Vybrán šéf technických služeb Sobotka

30. 3. 2011

popelari.jpgOficiálně je to funkce vedoucího Technického střediska a sběrného dvora a získal ji ve výběrovém řízení pan Milan Tomsa.

 

První veřejné zasedání nového zastupitelsta

18. 12. 2010

hojna-navsteva.jpgChtěl jsem podat podrobnější informaci, ale vlastně jen pár hodin po úterním zasedání to velmi trefně sepsala Barbora Š. Stašková na webu Živá Sobotka, takže přidám jen tři své postřehy.

 

Obecní domy a pozemky

12. 12. 2010

katastralni-mapa-sobotka-stavby-a-parcely_.jpgProtože mě zajímalo, které pozemky a domy jsou vlastně obecní, dal jsem si tu práci a vyhledal, co to v katastru Sobotka vlastně představuje. Pořádný obrázek najdete na další stránce.

 

Rybník za Humprechtem

27. 11. 2010

mapa-letecka-s-rybnikem.jpgv návrhu zadání územního plánu pro Sobotku byl k vidění záměr města vybudovat nad Osekem rybník, prý jako ochrana před přívalovými dešti. Nedávno se pak na úřední desce objevilo zamítnutí napadení rozhodnutí "o schválení návrhu jednoduché pozemkové úpravy v k.ú. Sobotka, provedené za účelem vybudování protipovodňových opatření, chránící obec Osek před záplavami, revitalizačních opatření v povodí Soboteckého a Spyšovského potoka a protierozního opatření pro ochranu zem. půdního fondu". Panu ing. Josefu Havlíkovi bylo sděleno, že už má smůlu a rybník bude.

A tak jsem nelenil a vydal se prozkoumat, kde to vodní dílo má vlastně stát.

 

Služby Sobotka s.r.o. stále nezrušeny

27. 11. 2010

sluzby-sobotka-s.r.o.-na-or.pngNa desátém zasedání zastupitelstva dne 20.12.2007 bylo projednáno a schváleno zrušení společnosti Služby Sobotka s.r.o. k datu 31.12.2007. Nástupnickou organizací se stalo město Sobotka a převzalo veškeré závazky a pohledávky. Mimochodem dle rozvahy k 31.12.2007 dělala aktiva firmy 2,336 miliónu Kč, pasiva pak 373 tisíc. Výsledek hospodaření byl -191 tisíc a o rok před tím -181 tisíc. Pohledávky k poslednímu prosinci 2007 byly 38 794, závazky 75 402,10 Kč.

Někdo asi neudělal co bylo třeba, protože společnost Služby Sobotka s.r.o. dle obchodního rejstříku stále existuje. Kde se pane Tlášek stala chyba? Asi netřeba zdůrazňovat, že vůle zastupitelstva pro změnu zápisu v OR nestačí a jednatel tak de-facto může třeba stále na nezrušené IČ nakupovat a dělat i další závazky. Prosím mrkněte na to.

 

Rozsvícení vánočního stromečku

27. 11. 2010

stromecek-2010-ozdoben.jpgZítra 28.11. bude slavnostně rozsvícen stromeček na náměstí. Zaspívají k tomu pěvecké sbory Notička a Nota. Koncert začíná v 16:00.