Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rakousko: Taurská cesta

Rakousko 2012 - Taurská cesta

18.7. Kniepass - Saalfelden - Zell am See [53,2 km převýšení 217 m, nastoupáno 685 m]

S Hoška-tour jsme chtěli jet Taurskou cestu už před dvěma lety. Bohužel nenadálá příhoda nám to překazila a tak jsme na kola do ciziny vyrazili až nyní. Byli jsme celí natěšení, a tak nám ani nevadilo, že jsme si museli přivstat. Alespoň, že nás nabrali přímo v Sobotce, stačilo jen sjet na náměstí.

1-mapa-profil_.jpg

19.7. Krimml - Kaprun [28,1 km, převýšení 290 m, nastoupáno 209 m]

Ráno brzo budíček, abychom se mohli na parkovišti pod vodopádem v Krimmlu dobře naštelovat s autobusem s přívěsem na kola. Ostatně tenhle snad největší evropský vodopád mi ve škole úspěšně zatajili a přitom je to taková krása. Jet jsme měli až do Kaprunu, ale horšící počasí nás přinutilo to dojet autobusem, což nám ale vynahradila procházka úžasnou soutěskou nad tímto horským městečkem.

2-mapa-profil.jpg

20.7.  Zell am See - Kaprun [31,7 km, převýšení 251 m, nastoupáno 398 m ]

Přeháňky nás honily už včera, déšť přišel i večer a ranní pohled do údolí na Zell am See nasvědčoval, že ani dnes to nebude lepší, ba právě naopak. Rozhodujeme se proto vyrazit na průzkum Zell am See a Kaprunu.

3-mapa-profil.jpg

21.7. Salzburg

Je tu poslední den a jak včera počasí naznačilo, nehodlalo nás rozveselit ani dnes a tak všichni účastníci zájezdu dospěli k závěru, že dnes to na kola opravdu nevypadá. Pojedeme tedy rovnou do Salzburgu, kde budeme mít více času na prohlídku města a domů se tak dostaneme ještě dnes večer, nikoliv nad ránem příštího dne, jak bylo plánováno.

22_salzburg_mozarts_geburtshaus.jpg