Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žďárské Vrchy

Žďárské Vrchy 2020

I když jsme počítali, že se sem i s koly někdy podíváme, nakonec jsme tu vlastně náhodou. Protože díky čínskému viru odpadl biathlon a my už měli zaplacený pobyt, chtěli jsme "vybydlením" v době, kdy se pandemie uvolní, alespoň trošku pomoct naší oblíbené hospůdce Na Náměstí ve Třech Studních. Strávili jsme tak milý týden v krásném prostředí.
Díky dešti jsme nakonec absolvovali jen tři cyklovýlety, takže se budeme muset ještě někdy vrátit, za to jsme ale viděli Pohádkovou vesničku v Podlesí, japonskou zahrádku ve Sněžném, Santiniho dílo na Zelené Hoře a v zámku Žďár nad Sázavou, poobědvali v Peklu Čertovině a také si prohlédly hrady Pernštejn a Svojanov.
Na kole jsme tedy viděli toto:

 

30.8. Tři Studně - Herálec - Velké Dářko - Zelená Hora [60,18 km, převýšení 198 m, nastoupáno 765 m]

Jsme zvědaví, jaké to tu bude na kole. Zatím jsme tu byli vždycky jen v zimně na biatlonu.

25_mapa.jpg

2.9. Tři Studně - Hlinsko - Peklo Čertovina - Svratka - Sněžné [58,47 km, převýšení 222 m, nastoupáno 673 m]

Do Pekla! Před pár dny jsme se byli podívat v pohádkové vesničce, kde je k vidění nebe. Jen o pár kilometrů na SZ se dá ale navštívit Peklo Čertovina.
Protože nám počasí nepřálo, místo kola jsme jezdili autem a navštívili hrady Pernšten a Svojanov a také si prohlédli Žďárský klášter, můzeum i poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Stihli jsme i pohádkovou vesničku v Podlesí a japonskou zahrádku ve Sněžném.

26_mapa.jpg

3.9. Tři Studně - Sázava - Ronov - Polnička -Světlov [58,47 km, převýšení 222 m, nastoupáno 673 m]

Dnes si projedeme novou cyklostezku ze Sázavy do Přibyslavi, která vede po náspu zrušené železnice.

12_mapa.jpg