Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návrh zadání územního plánu

 Za povšimnutí stojí zakreslení nové spojky od stadionu zadem k Humprechtu, červeně šrafované jsou stavební parcely pro rodinné domy, žlutá pak má sloužit pro tělovýchovná a sportovní zařízení. 

 

navrh-uzemniho-planu-2010.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

k ÚP

(Eric, 3. 11. 2010 23:20)

Po zběžném prohlédnutí momentální verze se mi zdá, že je zatím velmi chudý na koncepční návrhy. Vypadá to, že obsahuje dva druhy návrhů:
1. Komerčně utilitární zájmy
2. Myšlenky nejasného původu a smyslu, patrně vygenerované samosprávou.
Návrhy podané jednotlivci a návrhy vycházející z hlubšího studia daného území se mi nepodařilo do větší míry identifikovat. Přitom právě jimi lze momentálně dost podstatným způsobem zasáhnout do městotvorby i krajinotvorby, částečně kompenzovat následky totality a vytvořit něco, co bude mít smysl a delší trvání, než jedno volební období.
Jako příklad utilitárního návrhu vidím plochu pro sluneční elektrárnu na poli k Čálovicím, plochu mně osobně nejasnou vidím ve výstavbě kolem parkoviště u Humprechtu nebo v sousedství I/16, návrhem, který by řešil narušené vztahy v krajině, by mohla být obnova kdysi zlikvidovaných polních cest mezi vesnicemi.
V této fázi je možno podat prakticky jakýkoli návrh (tedy i naprostou pitomost). Je na zpracovateli, aby se s tím nějak vypořádal, a samospráva to poté bude schvalovat.
Tož podávejte! :-)