Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český Les

Český Les 2020

O Českém Lese se říká, že to je taková opuštěná Šumava, kde klidně za celý den nepotkáš živáčka. Musím říct, že to není pravda, někdy jsme totiž potkali třeba i tři lidi a to i na kolách! Kopečky tu jsou příjemné, cesty v lesích většinou výborné, zcela ale chybí občerstvovny, je tedy nutné si sebou vozit nejen pití, ale i něco k snědku. Vše ostatní už jsou jen samé klady a pozitiva.
Abychom toho zvládli co nejvíce, bydleli jsme půl týdne v Rybníce a druhou v penzionu Na Zlaté Stezce v Milířích.


00_ubytovani_rybnik.jpg00_ubytovani_milire_na_zlate_stezce.jpg

 

2.8. Rybník - Stadlern - Železná - Diana - Smolov [50,09 km, převýšení 286 m, nastoupáno 925 m]

Vypadalo to, že proprší celý den, ale nakonec byla předpověď celkem příznivá a tak jsme vyrazili. Chceme po německé straně projet k Železné, pak k zámku Diana a přes Smolov zpět do Rybníka.

15_mapa.jpg

3.8. Rybník - Treffelstein - Lísková - Závist [38,31 km, převýšení 142 m, nastoupáno 878m]

Dnes to bylo naopak. Čekali jsme, jestli přestane pršet a kolem poledne jsme se dočkali, takže můžeme vyrazit. Bude to o něco kratší, tak to do večeře stihneme. Míříme tedy na jih.

14_mapa.jpg

5.8. Rybník - Poběžovice - Chodov - Capartice [52,86 km, převýšení 312 m, nastoupáno 1 240 m]

Včerejší deštivý den jsme strávili prohlídkou Horšovského Týna. Dnes měl být přejezd, ale protože včera pršelo, vydáváme se dnes ještě z Rybníka na třetí cyklovýlet mezi Psohlavce a za Lomikarem.

19_mapa.jpg

6.8. Milíře - Světce - Griesbach - Hraničná - Pavlova Huť [42,74 km, převýšení 304 m, nastoupáno 509 m]

Po včerejším přejezdu do Milířů můžeme zahájit průzkum severní části Českého Lesa. Stihneme se ale také zastavit v druhé největší jízdárně v Evropě, krásou dosahující té ve Vídni.

13_mapa.jpg

7.8. Milíře - Lesná - Stará Knížecí Huť - Zlatý Potok [33,9 km, převýšení 210 m, nastoupáno 356 m]

včerejší stoupání z Tachova až Na Výšinu, což představovalo téměř 300m převýšení, nás poměrně zmohlo a tak dnes trasu o něco zkracujeme a z Lesné to na radu místních stáčíme po silnici rovnou na Starou Knížecí Huť.

12_mapa.jpg