Jdi na obsah Jdi na menu
 


2021 09.14 Slavonice Waidhofen

14. 9. 2021

01-slavonice---u-nadrazi.jpg

Nejlepší je zaparkovat ve Slavonicích přímo u nádraží, kde cyklostezka začíná.

02-slavonice---zacatek-cyklostezky.jpg

Z nádražní plochy rovnou na asfalt, který nás dovede po bývalém drážním náspu až do Waidhofenu.

03-cyklostezka-do-waidhofenu.jpg

A takhle to vypadá.

05-cyklostezka-do-waidhofenu---odpocivadlo.jpg

Cestou míjíme mnoho takovýchto odpočívadel. Sympatické na nich je to, že tu najdete jednak brožurky o této cyklostezce, ale třeba i informaci, jak daleko je nejbližší dobíječka (zde 3000 m). Samozřejmostí jsou popelnice na 4 druhy tříděného odpadu.

06-waldkirchen.jpg

Waldkirchen. Těhle sil jsme cestou potkali několik. Zde jsou navíc i zaparkované nějaké drážní vozy, těžko říct k čemu, nám to přišlo jako nějaké bydlení, snad levný hotel?

04-cyklostezka-do-waidhofenu-krizeni-se-silnici.jpg

Křížení se silnicí bylo taky dost. U nás bychom na tomto místě viděli nějaký jednoduchý zátaras, aby každý opravdu zvolnil. Nemyslím si, že by těch pár rychlých silniček, co jsme potkali, v té rychlosti brzdily, ale třeba se pletu. Rakušáci to prostě řeší takhle.

07-udoli-dyje-pred-dobersbergem.jpg

Tak tímhle údolím to valíme na jih. Tam nahoře kdesi v dáli za horama jsou Slavonice. Cesta je zábavná o to víc, že každých 200 m máte na asfaltu napsané, kolik ještě zbývá do konce. To číslo 36 na začátku nás fakt vyděsilo (ono to nakonec nebylo celých 36), to číslování patřilo dráze, co tu vedla, takže pokračuje dál a nejspíš končí až na křížení železnic pod Windigsteigem.

08-o-draze-slavonice---waidhofen.jpg

Stejně jako u nás v příhraničí, i zde jsou informace dvojjazyčné.

09-cyklostezka-za-waidhofenem.jpg

Propletli jsme se ulicemi Waidhofenu, ale nic kloudného k jídlu jsme nenašli, takže pokračujeme dál. Mě tahle krajina (stále po rovině) přišla hrozně uklidňující.

10-wohlfahrts---ponekud-zmatene-cykloznaceni.jpg

Zlaté turistické i cyklistické značení u nás. Přijde vám tohle přehledné?

11-10-kopecek-za-meires.jpg

Za Meires (tam dole) končí sranda. Tenhle kopeček měl až 10 % a bohužel jich dnes bude ještě něúrekom (to je ten nastoupaný kilák).

12-az-7--za-weinpolzem.jpg

No a toto je kritické stoupání za Weinpolzem, 4,5 a pak až 7 %, ten kilák se dá ale v pohodě vyjít. K pokračování jízdy po vlakovém náspu se ale tenhle kopec prostě zdolat musí. Iva sice psala, že je pak odměnou 30km sjezd až do Raabsu, ale není radno ji věřit. Občas se totiž i nějaké to 1% stoupání vyskytne 
  <div class=  

Náhledy fotografií ze složky 2021 09.14 Slavonice Waidhofen

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář